Fa dues setmanes, el dissabte 19 de març, tot l’esplai vam anar d’excursió dos dies a la casa de colònies del Castell de la Pobla de Claramunt. Aquesta és una casa envoltada de bosc i camps de conreu, situada a la vall del torrent dels Masets.

El primer dia va ser molt divertit però també (per què negar-ho) una mica caòtic! La casa de colònies tenia, just a la part de fora, dos gall dindis que vivien allà, un mascle i una femella. Tots els infants estaven molt emocionats veient les plumes del mascle. Va ser interessant veure la diferència en l’anatomia i el plumatge dels dos gall dindis!

El primer dia vam explorar l’entorn de la casa de colònies i també vam passejar pel poble. Entrada la nit, com no, vam jugar a molts jocs de nit diferents, en què els infants s’amagaven i les monitores els havíem de trobar, o a l’inrevés. Aprofitant la foscor de la nit, vam jugar una estona també al Marco Polo.

Però el joc que a mi em va agradar més va ser un en què les Raikus, les més grans, van fer d’àrbitres. Es van col·locar a sobre d’una estructura de ferro del pati (la que es veu a la foto anterior) i havien de vigilar que ningú la toqués. Com ho feien? Fàcil! Si endevinaven qui erets quan t’hi apropaves, havies de tornar al final de tot.

Per combatre això, el que vam fer totes les jugadores va ser intercanviar-nos la roba: així, les més peques portaven jaquetes de monitores que els anaven mooolt grans, i les monitores anàvem amb trenetes com les peques i amb jerseis que ens anaven molt petits! Tot plegat va ser molt divertit, i en algunes ocasions, pel canvi de roba, vam aconseguir fer creure a les Raikus que érem una persona diferent.

El segon dia d’excursió vam intentar promoure l’autonomia entre els infants. Tothom havia de recollir i netejar el menjador, fer-se la motxilla, i recollir i netejar les habitacions. Vam col·laborar entre totes i ho vam tenir tot enllestit bastant ràpid. Amb tot això fet, vam jugar a jocs molt divertits a l’esplanada de la casa. El meu preferit va ser el “petó belga”!

Us deixem aquí sota algunes fotos addicionals. Fins la propera!


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.