L’Esplai Sant Jordi és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1987 que pertany al MCECC, federació que agrupa esplais de tot Catalunya i que forma part de la Fundació Pere Tarrés. Està situat entre els barris del Coll i Vallcarca de Barcelona, als locals de l’antic parvulari l’escola Montseny.

Què és un esplai?

L’esplai és una manera diferent d’entendre els caps de setmana, de deixar aparcats els videojocs, el televisor i l’avorriment per gaudir d’una tarda de dissabte diferent. A l’esplai es fan jocs (interiors i a l’aire lliure), tallers, sortides, etc. Però sobretot s’hi fan amics!! I per si això fos poc, l’Esplai també és un lloc per aprendre valors humans: compartir, respectar, conviure, dialogar… Però també aprendre a tenir autonomia, iniciativa i capacitat per decidir i valer-se per un mateix.

Així doncs, l’esplai és un lloc on infants i adolescents poden aprendre de la vida i del seu entorn mentre es diverteixen i fan amics.

Qui hi ha al darrere de l’Esplai?

Darrere l’esplai hi ha un equip de 10 monitors voluntaris d’entre 18 i 23 anys, amb moltes ganes de tirar endavant aquest projecte que va néixer fa més d’un quart de segle, i de transmetre als infants tot allò que un dia van rebre ells. Ganes també de gaudir de l’Esplai, d’educar en el lleure, però també d’aprendre i, en el fons, no deixar mai de ser una mica nens en aquest món on sovint tot sembla estar perdut o oblidat.

I tot això… quan?

Les activitats de l’Esplai es duen a terme els dissabtes de 16:30 a 19:00 h (segons Calendari). A més, un cop al trimestre marxem dexcursió de cap de setmana amb tots els grups d’edat. També anem de Campaments per Setmana Santa i de Colònies a l’estiu (juliol).

Voleu saber-ne més? No dubteu a fer-nos qualsevol altra consulta, enviant-nos un mail o
venint-nos a visitar! (vegeu On trobar-nos).