Podeu pensar que estem bojos, que som uns idealistes i uns “hippies colgaos” i, probablement, és veritat.

Els Monis són l’últim esglaó de l’esplai. Ser monitor implica invertir gran part del teu temps per dur a terme, dissabte rere dissabte, el projecte en el qual creus. Significa reunions interminables, eterns debats pedagògics, tardes senceres preparant jocs i activitats… Però, sobretot, ser monitor significa completar el camí que has iniciat com a nen, compartint amb els teus amics la il·lusió de tirar endavant un projecte comú i educar per la transformació a través de valors que es basen en el respecte, la igualtat i el compromís.

Putxis

Hola! Em dic Laia i sóc graduada en Educació Primària amb menció en Necessitats Educatives Específiques de la UAB. D’experiència esplaiera en tinc força, he estat participant des dels 6 anys en un esplai i d’intendent en diverses ocasions i en diferents esplais! Aquest ja és el meu cinquè any com a monitora a l’esplai Sant Jordi, durant tres anys he estat portant els grups de Putxis i Raikus, l’any passat vaig estar amb els Padawans i enguany torno amb molta energia i alegria al grup dels petits: els i les Putxis! Crec en la gran tasca del@ monitor@, aquell@ qui et guia, educa en valors, i que crea un espai de confiança i d’aprenentatge! Malgrat haver tingut múltiples experiències en el món educatiu (tant en l’educació formal com a la no formal), sóc monitora perquè l’esplai m’ha acompanyat al llarg de la vida i encara fa que creixi dia a dia! Ah! I si he d’escollir un dels meus jocs preferits és la conquesta del turó, també anomenat joc del triangle.

Hola! Jo sóc la Núria i actualment em dedico a estudiar música per presentar-me al Grau professional de música. Aquest any he sigut intendent a les colònies i no m’he pogut resistir a voler ser monitora!! Em fa moltíssima il•lusió portar als Putxis i sé que ens ho passarem suuuper bé. No conec totes els jocs però espero poder aprendre’n aviat!!

Raikus

Hola a totes i tots!! Sóc l’Alba i tinc 23 anys. Sóc graduada en  animació sociocultural. Aquest es el meu tercer any com a monitora a l’Esplai Sant Jordi i estic molt contenta de poder formar part d’un equip com aquest. Vaig decidir ser monitora per els valors que té l’esplai i també perquè amb els infants i l’equip de monitors s’acaba formant una gran família. El grup que segueixo portant aquest any és Raikus i tinc moltes ganes de veure el que podem aconseguir tots i totes junts! 

Ah per cert, el meu joc preferit és “3 navíos en el mar” 

 

 

Hola a tots i totes! Em dic Anabel i estudio un doble grau d’educació infantil i primària a la UB. Sóc de Mallorca i allà he participat en diverses activitats d’esplai, encara que aquest és el meu primer any com a monitora. Aquest any portaré el grup de Raikus! Per mi els monitors i monitores són aquells que eduquen en valors i ens fan créixer com a persones, és per això que estic molt il·lusionada per poder formar part d’aquesta família. Encara no conec tots els jocs, però estic llesta per aprendre!!!

Hola em dic David, tinc 20 anys i estic cursant un Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística. Aquest és el meu primer any com a monitor però ja tinc una mica d’experiència amb infants ja que he sigut professor particular durant els meus anys de batxillerat. Sóc monitor perquè confio plenament en el paper essencial d’aquest en l’àmbit de l’educació no formal, ja que aquesta permet promoure uns valors que porten a una transformació social imprescindible a l’actualitat. El grup que porto aquest any són els Raikus i estic molt emocionat i motivat per veure quines aventures ens esperen. Els meus jocs preferits són tots aquells que siguin de moviment i em costa decidir-me per un només però diria que em quedo amb “el xicle”. I si he d’escollir una cançó seria sense cap dubte “el sapo”.

Padawans

Hola! Em dic Natàlia i sóc graduada en Educació Primària amb menció en Educació Física a la UB. Sóc monitora perquè per mi és la continuació del camí que vaig iniciar ja fa anys com a nena a l’esplai i perquè m’interessa molt tot el món de l’educació. Confio plenament en la tasca que dia a dia duem a terme els monitors i monitores i estic molt orgullosa de formar-ne part i de poder viure experiències noves que m’ajudin a créixer com a persona. Ja són 12 anys els que porto a l’esplai i aquest és el sisè com a monitora. Durant aquest temps he portat els grups de Putxis, Raikus i Padawans i estic molt contenta de poder tornar a repetir l’experiència amb aquests últims! Pel que fa al meu joc preferit ho tinc molt clar: el joc del macarró!!!

Eei! Sóc el Víctor i tinc 22 anys. És el meu 4rt any com a monitor de l’esplai, i aquest any porto el grup de joves. Estic estudiant enginyeria en automoció. M’encanta fer excursions i pujar muntanyes. També m’agrada acampar i estar a la natura. La meva dansa preferida és l’Oh Pata Pata. 

Monitorxs de suport

Són aquelles persones tan imprescindibles dins l’organització de l’esplai, però que sovint no són tan visibles. Com a tota entitat, a part de l’activitat principal, que en el nostre cas són les tardes, excursions i colònies d’esplai; hi ha una sèrie de tasques com encarregar-se de tresoreria (gestió econòmica), secretaria (respondre mails, inscripcions, actes, etc), xarxes socials, comprar material o buscar cases de colònies entre d’altres, que qualsevol persona que potser no pugui dedicar les tardes d’esplai però si unes hores a la setmana, ho pot fer! És així com, enguany podem gaudir de les col·laboracions d’en Pau, la Carla, i la Merhawit! Totxs ellxs ja han format part de l’equip de monitorxs, i encara que ja no vinguin tant com abans, la seva ajuda sempre és benvinguda i quan hi ha alguna activitat més diferent i poden venir, sempre intenten participar! 

20 de juliol de 2020
Bon dia famílies! Ens hem despertat cansats i cansades del gran dia d'ahir però amb moltes ganes de descobrir un nou personatge del Liburu Zenbatu. Avui, després  d'esmorzar, hem conegut a la…
20 de juliol de 2020
Ens hem despertat i hem esmorzat tots junts. El Liburu Zenbatu ens ha descobert el primer personatge de la setmana, la famosa Agatha Christie. Després de conèixer una mica la seva història, uns inspectors molt…
20 de juliol de 2020
El divendres al matí vam arribar a la casa que ens acollirà tots aquests dies. Can Curtius és un lloc molt maco envoltat de natura. Només arribar, vam separar-nos per…
8 d'abril de 2020
Al març rebem una trista notícia: cal quedar-nos a casa per combatre amb el Covid-19. Això implica no poder anar a treballar, a l’escola o, el que més ens implica…
21 de desembre de 2019
El 2019 ha estat un any molt enriquidor per nosaltres. Hem après, rigut i estimat. D'aquest any ens emportem moltes experiències que ens acompanyaran al llarg de la nostra vida.…
16 de setembre de 2019
Hola a tots i totes!  Ja estem a setembre i això només pot indicar una cosa: l’esplai està a punt de començar!  Esperem que les vacances d’estiu hagin anat súper…