Hola a totes!

Aquest passat dissabte 23 d’octubre vam anar, tant Putxis com Raikus, al Parc de la Creueta. Estar en un entorn tan natural, ple d’arbres i ocells i aire lliure, va ser una meravella! A més, feia molt bon dia: molt de sol i un airet atemperat.

Normalment tots els nens i nenes quedem a l’Escola Montseny, però aquest dissabte vam quedar directament el parc. Mentre esperàvem l’arribada de tothom, els més petits es van engrescar a jugar a tocar i parar (el pilla-pilla), a ping pong, a futbol, i a riure amb el drac Tac de l’esplai!

Un cop vàrem ser-hi tots, ens vam dividir en Putxis, els més petits, i Raikus, els més grans, i vam emprendre la tarda.

L’equip de monitores dels Putxis va preparar algunes activitats dinàmiques per tal que els petits gaudissin el màxim de l’entorn natural. Es van dedicar a crear el seu propi riu i a muntar una cabanya amb algun material de l’esplai i també material que van trobar allà mateix al parc! Aquí sota podem veure algunes fotos dels Putxis passant-sho pipa.

Per altra banda, les monitores dels Raikus van preparar algunes activitats per aprendre més de la fauna i flora del nostre entorn i dels efectes de les nostres accions en el medi ambient. Vam parlar sobre els gasos d’efecte hivernacle i de la pujada del nivell del mar. Què implica això per la Barceloneta? I per les Illes Balears? I per les Illes Canàries? Què té a veure el volcà de La Palma amb el canvi climàtic?

Un cop vam haver estat discutint totes aquestes preguntes, vam començar un debat sobre diferents temes, en què qui pensava una cosa es posava a la dreta, i qui pensava l’altra es posava a l’esquerra. Les temàtiques van ser la nostra dieta (omnívora o vegana? de proximitat o global? efectes de l’agricultura i la ramaderia?) i els mitjans de transport (cotxes o bicicletes? cotxes elèctrics? patinets elèctrics?).

Un cop vam acabar els debats, ens vam dividir en dos subgrups i vam jugar al joc de dues veritats i una mentida. Els grups van haver de discernir i debatre quines afirmacions sobre el medi ambient eren certes i quines falses. Què penseu vosaltres, els lectors, d’aquesta afirmació: “El CO2 és el gas més contaminant d’efecte hivernacle que contribueix al canvi climàtic.” És veritat o mentida?

Després d’aprendre sobre el medi ambient i desfer-nos dels tòpics falsos, vam parlar sobre la reproducció de les flors (pol·linització) en contrast amb la reproducció humana, i vam identificar una flor verinosa del parc.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.