Famílies! Aquests dies han estat molt intensos.

El quart dia ens vam despertar amb molta energia, ens vam vestir amb les nostres robes més brutes i vam passar per una pista americana ben marrana!!! Vam acabar tots fets un quadro.          

Després de dinar vam conèixer a una persona molt especial, un noi refugiat que ara resideix a Cardedeu i que ens va voler gravar un vídeo per nosaltres. Gràcies a això el grup de Padawans va poder aprofundir molt en un tema que ens sembla molt important.

Finalment, a la nit vam jugar per fi a un dels jocs que més ens agrada: el 3 navios en el mar!!! Però, aquesta vegada, va ser a cinc bandes, ja que els monitors es van unir en un grup i no us penseu que ens ho van posar fàcil! Quan volen poden ser molt competitius…

 

El cinquè dia va tocar excursió, i quin podia ser el millor referent per parlar sobre natura, medi ambient i canvi climàtic? Doncs la Greta Thunberg!

Per una banda, els grups de Putxis i Raikus van anar a visitar un castell antic que estava a prop de la casa i van jugar al pitxi-transports! En aquest joc els grups podien decidir com passar a cada base (caminant, en bici, en cotxe…) i en funció del que escollien anaven més o menys ràpid, però gastaven més o menys diners. A més, no tots els transports contaminaven igual i això també ho havien de tenir en compte!

D’altra banda, els Padawans van fer una excursió més llarga, però amb una recompensa molt fresca, ja que es van poder banyar en uns gorgs molt bonics!

 

 

A la nit vam anar a comprar tomàquets amb el joc de la doble aranya. Com? Doncs molt senzill, els infants havien d’agafar el màxim nombre de tomàquets, ja que cadascun donava punts pel seu equip, però no tots els tomàquets valien igual. Els infants podien decidir passar només per un obstacle i agafar els tomàquets a uns comerciants (aquests tomàquets eren fàcils d’aconseguir, però valien molt pocs punts); o bé podien passar per un segon obstacle més complicat i agafar els tomàquets a un pagès (aquests tomàquets eren de molt bona qualitat i, per tant, valien més punts). Com podreu imaginar, cada grup va seguir l’estratègia que va voler i això va fer que a la reflexió final sortissin coses molt i molt interessants!

 

Acabem aquest post parlant sobre el sisè dia de les colònies, on vam conèixer a la Malala, un gran referent en l’àmbit de l’educació i de la lluita pels drets civils, en especial el de les dones.

Al matí, mentre els Putxis i els Raikus feien jocs variats a la piscina, els Padawans es van convertir en monitors per un dia i van estar preparant unes activitats que després van portar a terme a la tarda amb els altres grups. I sabeu que? Ho van fer molt bé! Els grups de Raikus i Putxis es van portar molt bé i van jugar a tots els jocs que els hi proposaven. Els únics que no es van portar tan bé van ser els monitors, ja que van aprofitar aquella estona per venjar-se una mica dels Padawans i van ser els més distorsionadors!!! A veure si així els Padawans empatitzen també una mica més amb els seus monis la pròxima vegada que els hi facin una activitat.

 

 


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.