Podeu pensar que estem bojos, que som uns idealistes i uns “hippies colgaos” i, probablement, és veritat.

Els Monis són l’últim esglaó de l’esplai. Ser monitor implica invertir gran part del teu temps per dur a terme, dissabte rere dissabte, el projecte en el qual creus. Significa reunions interminables, eterns debats pedagògics, tardes senceres preparant jocs i activitats… Però, sobretot, ser monitor significa completar el camí que has iniciat com a nen, compartint amb els teus amics la il·lusió de tirar endavant un projecte comú i educar per la transformació a través de valors que es basen en el respecte, la igualtat i el compromís.

Putxis

Hola! Sóc la Carla, tinc 21 anys i estic estudiant sociología. Estic amb el grup dels més petits, els Putxis, i tot i que aquest any és el meu primer a l’esplai Sant Jordi, ja havia participat abans en casals d’estiu com a nena i monitora. Estic molt contenta i motivada d’entrar en aquest projecte del que dia a dia em vaig enamorant. M’encanta l’ambient d’amistat que s’hi crea i el tracte proper que es té amb cadascun dels nens i nenes que en formen part. De moment he pogut gaudir de poques danses, però si haig de dir una que m’agradi és l’ULELE!!

Hola! Em dic Natàlia i estic estudiant Educació Primària a la UB. Sóc monitora perquè per mi és la continuació del camí que vaig iniciar ja fa anys com a nena a l’esplai i perquè m’interessa molt tot el món de l’educació. Confio plenament en la tasca que dia a dia duem a terme els monitors i monitores i estic molt orgullosa de formar-ne part i de poder viure experiències noves que m’ajudin a créixer com a persona. Ja són 11 anys els que porto a l’esplai i aquest és el cinquè com a monitora. Durant aquest temps he portat els grups de Putxis, Raikus i Padawans i estic molt contenta de poder tornar a repetir l’experiència amb els més petits! Pel que fa a la meva dansa preferida ho tinc molt clar… ULELE!!!

Raikus

Hola a tots i totes!! Sóc l’Alba i tinc 22 anys. Estic estudiant un grau superior d’Animació Sociocultural i Turística. Aquest es el meu segon any com a monitora a l’Esplai Sant Jordi i estic molt contenta de poder formar part d’un equip com aquest. Vaig decidir ser monitora per  els valors que té l’esplai i també perquè amb els infants i monitors s’acaba formant una gran família. El grup que segueixo portant aquest any és Raikus i tinc moltes ganes de veure el que podem aconseguir tots junts! Ah! I la meva dansa preferida es jumpstyle!

Padawans

Hola, sóc la Merhawit!
Tinc 18 anys, actualment curso 2n de batxillerat i posteriorment vull fer un grau de criminologia. Aquest ja és el meu setè any a l’Esplai Sant Jordi, però el primer com a monitora! M’encanta l’esplai ja que allà he viscut grans aventures viatjant per mons imaginaris.
La meva cançó preferida és: ” la cançó de la felicitat”, ja que si estàs trist cantant-la ja tornes a somriure!

Hola! Em dic Laia i estudio el Grau d’Educació Primària a la UAB. D’experiència esplaiera en tinc força, he estat 10 anys com a nena i 2 anyets d’intendent a un esplai i aquest ja és el meu quart com a monitora a l’esplai Sant Jordi! Durant tres anys he estat portant els grups de Putxis i Raikus, i aquest he decidit canviar i anar amb els joves de l’esplai: els Padawans! Crec en la gran tasca del monitor, aquell qui et guia, educa en valors, crea un espai d’esbarjo i aprenentatge en el desenvolupament personal de cadascú; sé que n’haig d’aprendre molt i per això cada dia és un horitzó obert a noves experiències per millorar!

M’encanten les dances, i com m’és molt difícil triar tant sols una, us en dic unes quantes: l’ULELE, el “gusanito”, la cançó de la felicitat i el tren de l’alegria!!!

Monitorxs de suport

Són aquelles persones tan imprescindibles dins l’organització de l’esplai, però que sovint no són tan visibles. Com a tota entitat, a part de l’activitat principal, que en el nostre cas són les tardes, excursions i colònies d’esplai; hi ha una sèrie de tasques com encarregar-se de tresoreria (gestió econòmica), secretaria (respondre mails, inscripcions, actes, etc), xarxes socials, comprar material o buscar cases de colònies entre d’altres, que qualsevol persona que potser no pugui dedicar les tardes d’esplai però si unes hores a la setmana, ho pot fer! És així com, enguany podem gaudir de les col·laboracions d’en Pau, la Carlota, la Lesly, la Geraldine i el Victor! Totxs ellxs ja han format part de l’equip de monitorxs, i encara que ja no vinguin tant com abans, la seva ajuda sempre és benvinguda i quan hi ha alguna activitat més diferent i poden venir, sempre intenten participar! 

13 de Març de 2019
Amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona, i donat que un dels pilars de l'esplai es basa en una educació en el lleure feminista i inclusiva,…