Aquest passat dissabte dia 6 de novembre vam treballar dos temes en conjunció: els pirates i la comunicació! Vam presentar a la misteriosa superheroïna pirata anomenada Jessica que havia perdut dos cofres del tresor: el primer estava ple d’or i de joies i el segon era un dispositiu de comunicació: la bústia de dubtes.

El grup dels petits, els Putxis, es van convertir en vertaders pirates. Les monitores els van pintar un pegat (“parche”) a l’ull i els van fer fer diferents activitats per trobar el gran cofre d’or perdut, incloent una activitat de tastar diferents aliments! A continuació podem veure diferents fotos ben divertides de la tarda!!

 

 

 

 

 

 

Per altra banda, els Raikus van fer diferents activitats sobre la comunicació per obtenir pistes sobre on era el seu cofre (la bústia de dubtes). Per fer aquestes activitats, les integrants de Raikus es van dividir en parelles.

La primera activitat va consistir en què una monitora donava una paraula a cada parella, i una persona de cada parella l’havia d’escriure a l’esquena de l’altra amb els dits, lletra per lletra. Llavors la noia havia d’endevinar quina era la paraula que la seva companya estava escrivint abans que ho endevinessin les altres parelles. Després de 5 torns, va haver-hi unes guanyadores, i van guanyar un tros de mapa del tresor!

La segona activitat va consistir en el joc del telèfon. Ens va ajudar a explorar la pregunta: com es distorsiona la informació amb el temps i les diferents interlocutores? Ens vam fer un fart de riure amb aquest joc, perquè sempre acabàvem dient bestieses en comparació amb les frases inicials! Finalment, quan vam haver aconseguit per fi comunicar correctament una frase de principi a final, les noies es van guanyar un altre tros de mapa.

La tercera activitat va consistir en el joc de la vella cega. Altra cop ens vàrem posar en parelles aleatòries. Una noia de cada parella s’havia de posar el fular de l’esplai tapant-li els ulls, i l’altra noia havia de ser la seva guia. Al principi de l’activitat les monitores vam agrupar a les guies de cada parella i els vam ensenyar el recorregut que havien de fer les cegues per passar la prova: girar per aquí, caminar per aquesta línia, fer una volta sencera, saltar a peu coix, etc. Hi havia una condició, però: les guies havien de comunicar el recorregut a les cegues sense tocar-les i sense dir dues paraules prohibides: “peu” i “volta”.

Complicat, oi? Doncs sí… Diguem que les parelles van treballar la paciència amb aquesta activitat!! Al final, però, quan tothom va haver acabat el recorregut, les Raikus es van merèixer un tercer tros de mapa.

Les dues últimes activitats van consistir en el picaparet (inspirat en l’última sèrie de Nètflix “El Joc del Calamar”) i en el limbo. Amb això les Raikus van aconseguir les dues últimes parts del mapa. Van reordenar totes les peces i van trobar la localització de la X que estava al mapa. Van anar-hi corrents i, efectivament, allà estava el tresor!!! La bústia de dubtes!

Aquesta bústia de dubtes és una molt bona eina per treballar la comunicació i discussió oberta i sincera, sobretot amb un grup de noies adolescents. Les monitores vam donar trossets de paper a cada integrant de Raikus i ells i elles hi van poder escriure els seus dubtes en total anonimat i posar els paperets a la bústia de dubtes. Després vam fer una rotllana i vam llegir alguns dels dubtes en veu alta i vam estar parlant sobre les possibles respostes o reflexions que ens sorgien.

La resta de preguntes de la bústia de dubtes que ens van quedar per respondre les haurem de respondre aquest cap de setmana a l’excursió a la Conreria! 😉


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.