Amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona, i donat que un dels pilars de l’esplai es basa en una educació en el lleure feminista i inclusiva, és a dir, una educació destinada a trencar amb els sexismes que viu la societat; el dissabte passat tots els grups van voler mirar, cadascun a la seva manera, a través d’unes ulleres liles.

El grup de RAIKUTXIS va rebre, com ja és habitual, la visita de la Drim i van viatjar a la pel·lícula de Brave. Allà van conèixer a la Mérida, la seva protagonista, una noia molt valenta i independent que havia fugit perquè la seva mare volia obligar-la a casar-se amb una persona que no estimava. Totxs les Raikutxis van estar en contra i van enviar un missatge molt original en forma de telenotícies a la mare, explicant-li els motius pels quals no li podia fer això a la seva filla. 

Pel que fa al grup de PADAWANS van estar debatent sobre les injustícies de la societat patriarcal on vivim i, per apropar-se a altres realitats, van visionar la pel·lícula Carmen y Lola, que narra la relació amorosa entre dues dones de la comunitat gitana. 

Finalment, l’equip de MONITORXS també hi va voler participar anant a la manifestació del #8M i preparant i assistint a la collçotada feminista que es va celebrar el diumenge 10 de març al barri del Coll.

Totes les ocasions van ser moments i espais per reivindicar la societat que volem: equitativa, inclusiva i igualitària.


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.