El cap de setmana del 23 i 24 de novembre per fi va arribar la tan esperada primera excursió del curs. Aquest cop amb una sorpresa afegida, perquè per primera vegada les famílies estaven convidades a venir a passar el diumenge amb nosaltres! Creiem que va ser una idea genial per conèixer-nos millor i el resultat va ser increïble, però, bé, comencem pel principi.

El dissabte vam quedar a les 10h del matí per marxar cap a la casa. Ens esperaven unes hores de metro, bus i caminada, però, com que teníem moltes ganes d’arribar i descobrir com seria la casa, ens va passar força de pressa.  

Quan vam arribar, vam dinar i, després, vam gaudir d’una estona de sol (que agradable és trobar estones de sol a la tardor) mentre fèiem polseres. Tot seguit, vam començar amb les activitats! Voleu saber quin va ser el centre d’interès de l’excursió? Doncs aprofitant que el dimecres 20 de novembre va ser el dia internacional dels Drets dels Infants, vam organitzar un congrés en el qual havíem de superar diverses activitats per trobar els 10 drets essencials i poder reflexionar sobre ells.

Així doncs, durant la tarda de dissabte vam reflexionar sobre drets com: el dret a la igualtat, el dret a un nom i a una nacionalitat, el dret a una alimentació, habitatge i atenció mèdica adequada o el dret a protecció contra l’abandonament i l’explotació en el treball; a partir de jocs i dinàmiques com: el joc de les etiquetes, el joc de l’inquilí i les cases o l’enigma de les formes.

Després de sopar va arribar el joc de nit, un dels nostres moments preferits a les excursions i el qual, tot i el fred, va ser un èxit! Vam jugar a la conquesta del turó, on els infants havien d’aconseguir arribar fins on estaven els monitors sense ser vistos. Per fer-ho, podien intercanviar-se la roba, tapar-se o planificar estratègies. Hem de dir que, els nostres infants en aquest joc són uns experts i les seves estratègies no deixen de sorprendre’ns!

El diumenge al matí encara ens quedaven 5 drets per descobrir, de manera que ens vam dividir en tres grups i vam haver de treballar cooperativament per superar una prova: rescatar el màxim nombre de vaixells de paper perduts a l’oceà sense tocar el terra. Un cop recuperats, alguns d’aquests vaixells contenien trossos de pistes que, a l’ajuntar-les, indicaven els llocs en els quals estaven amagats els drets. Per fi els teníem tots!

A les 12h van començar a arribar les primeres famílies i amb elles vam fer uns murals artístics en els quals volíem expressar tot el que havíem après durant l’excursió sobre els drets dels infants. També vam decidir incloure altres drets que, tot i no haver estat treballats, creiem essencials, com el dret a ser estimat o el dret a ser escoltat.

Per últim, vam gaudir d’un dinar espectacular gràcies a totes les famílies que van fer l’esforç de venir.

Un cop més, us volem donar les gràcies, ja que sou un dels motors que mou l’esplai. Gràcies a la vostra motivació, confiança i predisposició, feu que tot això sigui possible!

I fins aquí el blog de la primera excursió… Però no us preocupeu perquè no serà l’última! Encara ens queden moltes activitats per fer d’aquest curs una gran festa!!! Fins la propera!


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.